42019Jul

„Училище за грим“ в СБАЛОЗ – Варна ще се провежда 4 пъти месечно

При голям интерес премина първият урок от най-новата инициатива на програмата за психосоциална подкрепа в общинската „Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД – „Училище за грим“ за жени с онкологични заболявания.
Последни щрихи преди окончателно приключване на лекия дневен грим

Една от дамите, които преминават курс на химиотерапия в здравното заведение, получи лек дневен грим и много съвети от професионалния гримьор Илияна Начкова, която сама предложи напълно безплатно да води своеобразен курс и да разкрасява пациентки на болницата. „Това е нещо много ценно за нас. Лично за мен то идва съвсем навреме, защото първите последствия от химиотерапията – окапване на косата, веждите и миглите, вече е налице. Аз имам много ангажименти и за мен е много важно да изглеждам добре, а времето, прекарана при гримьора ми послужи за релакс“, сподели тя.

На жените, дошли в първия от дните на „училището“, Илияна Начкова даде ценни съвети за начина на нанасяне на грим, за да бъдат подобрени тена на кожата и пространството под очите, които са най-често засегнати от медикаментозното лечение. Друга важна част, която заинтересува присъстващите,  бе начинът за поддържане на веждите и миглите, при които се появяват първите неприятни последствия от химиотерапията. Дамите, посетили първия урок, получиха съвети и за вида козметика, които е препоръчително да ползват, както и как да си служат с видовете четки за нанасянето на грима.

Поради сериозния интерес към темата, „Училище за грим“ ще се провежда 4 пъти в месеца. Ясен е вече и графикът на „уроците“ на Илияна Начкова, която освен съвети, ще продължи да подарява безплатен грим на пациентките на СБАЛОЗ – Варна.

За да се възползват от уменията й, те ще трябва да се запишат предварително на телефона на клиничния психолог и основен двигател на програмата за психосоциална подкрепа Гергана Иванова – 0899707394.

Графикът на „Училище за грим“:

18 и 31 юли 2019 г. – кабинет на психолога в база 2 – кв. „Аспарухово“

27 юли 2019 г. – зала 33 в Диагностично-консултативен блок

7 , 14 и 21 август 2019 г. – кабинет на психолога в база 2 – кв. „Аспарухово

31 август 2019 г. – зала 33 в Диагностично-консултативен блок

Бел. : Всички занимания ще се провеждат от 10 до 12 ч с предварително записване за дамите, които желаят безплатен грим.

Може да последвате страничката на програмата във Фейсбук: Психосоциална подкрепа към СБАЛОЗ – Варна