292018Mar

Профилактични прегледи през април и май

Кампания за активна профилактика на най-честите ракови диагнози обявява за поредна година „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД. Месеците, в които специалисти на болницата ще преглеждат допълнително, са април и май. Подобни кампании вече имат над 10-годишна традиция в общинската болница. Устойчивата тенденция за нарастване на броя на заболелите и все още късната фаза на диагностициране на болестта са сред основните причини ръководството на СБАЛОЗ – Варна да продължава кампаниите за активна профилактика.

Тази година Онкологичната болница обявява април за месец за борба с рака на шийката на матката. Прегледите ще се осъществяват всеки ден, без понеделник. Определените за профилактика часове са от 10.00 до 12.00 в гинекологичния кабинет в Диагностично-консултативния блок на СБАЛОЗ –Варна.

Май е месецът за профилактика на рак на гърда, рак на храносмилателния тракт и рак на простатата. За рак на гърда и рак на храносмилателния тракт прегледите ще се провеждат в понеделник, четвъртък и петък от 10.00 до 12.00. Профилактиката на рак на простата ще се провежда в същите часове – от 10.00 до 12.00, но в дните сряда и петък.

При засилен интерес и записвания, от ръководството на болницата уверяват, че сроковете за активна профилактика за всички диагнози подлежат на удължаване.

Безплатен за всички, които желаят да се прегледат по линия на профилактичната програма, е лекарският преглед. При необходимост след прегледа могат да се извършат допълнителни изследвания, които се заплащат по ценоразписа на болницата.

Записването на пациенти за допълнителните прегледи се извършва на регистратурата на СБАЛОЗ – Варна на бул. „Цар Освободител“ 100 и на телефон 052/975-840.