72021Apr

Поздравителен адрес

Уважаеми колеги,

Днес е празник – Ден на медицинския работник! 

Бих искал, преди всичко, да отдадем почит на всички онези колеги, които загубиха живота си в битка за здравето и живота на нашите пациенти! 

Всеки от нас, в момента, в който е решил да облече бялата престилка, е бил наясно с отговорността и жертвите, които ще му се налага да прави в името на опазването на човешкия живот.

В онзи момент едва ли някой е предполагал колко големи ще се налага да бъдат те.

Днес, за втори път отбелязваме професионалния си празник в извънредна ситуация. Отново на изпитание са подложени професионалните и човешките ни качества.  И за пореден път ние ще останем верни на призванието си – да спасяваме, дори и с цената на собствения си живот!

Изключително горд съм, че съм един от Вас! Ние, лекарите, доказваме всеки ден, че човешките възможности са неограничени, когато волята за живот е подложена на изпитание. Че Хипократовата клетва е по-силна от страха. Че саможертвата не е литературно понятие. Че издръжливостта е безгранична, когато на кантар е поставено оцеляването.

Поклон пред всеки от Вас, които преодолявате човешките си слабости и поемате огромната отговорност да бъдете лекари в едно изпитание, равносилно на война! 

Благодаря за безсънните дни и нощи. За всеотдайността и непримиримата битка за всеки пациент. Благодаря Ви за отдадеността, професионализма и хуманността! 

Желая на всички Ви здраве и удовлетвореност!

Честит празник!

Проф. д-р Георги Кобаков, д. м