122021May

Поздравителен адрес – 12 май

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

12 май – Международен ден на сестринството

Милосърдието е едно от най-ценните човешки качества, благодарение, на което човечеството ни е оцелявало в не една и две световни кризи. Оцелява и днес. В най-мрачните и кръвопролитни епизоди от човешката история се ражда и една от най-благородните и най-тежки професии – тази на медицинските сестри. В последните месеци на пандемия за пореден път те се оказаха ключ за оцеляването на безброй пациенти – със състраданието си, с грижата, с всеотдайността и моралната подкрепа за тях и техните близки.

Днес, милосърдните сестри празнуват своя професионален празник.
Отдали своите знания, умения и професионализъм на пациентите, те са онези безценни участници в процеса на изцеление, които помагат не само за преодоляване на физическото страдание, а и за поддържане на надеждата и волята за живот.
Ние, в „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ имаме щастието да работим с екип от медицински сестри, които са посветили себе си, своите сили и умения в помощ на болните, за да преодолеят те страха, обезверяването, притесненията от една от най-страшните диагнози на 21 век. Благодарение и на техните усилия нашите пациенти намират сили и мотивация да се борят за здравето и живота си.
Благодаря, на всички тях за милосърдието, за високия професионализъм и всеотдайност!
Пожелавам на всички медицински сестри, техните семейства и близки, здраве и благополучие!

Проф. д-р Георги Кобаков
Управител на СБАЛОЗ – Варна